Arkiv

Sommarträffen 2019


Sommarträffen 2019-07-22. Kubb och god mat som vanligt. Lite regn kom det under Kubbspelet men annars var det varmt och skönt. Som vanligt stor spridning på våra samtal om stort och smått. Foto: Annette Zaczek.

Julfesten 2018


Sommarträffen 2018


Sommarträffen den 23 juli var en härlig dag med Kubb och god mat. Denna gång var det den 10:e gången under Klubbnamnets fana. Men våra träffar är äldre än så, redan 2002 hade vi träffar på gamla "Konstlots" i Höganäs och kanske tidigare än så. Klubben bildade vi när KRO-sektionen lades ned för att fortsätta att träffas.

Louisiana tur 180515


Ett litet gäng av oss var och besökte Louisiana en vacker vårdag.
Fin utställning av Gabriele Münter och Picasso Keramik fick vi se.


JULFESTEN 2017


Julfesten hade vi den 6 december. God mat som vanligt, vi har ju lagat den själva!
Trevliga samtal om allt mellan himmel och jord.

Sommarträffen 2017

170711 - Här ett litet bildspel från sommarträffen. Först lite Kubbspel sedan mat, prat och allsång till Peter Göransson:s gitarrspel. Vi hade trevligt och god mat att äta, fantastiska rätter som alla hade med sig och dryck förstås.

JULFESTEN 2016

161205 - Julfesten avlöpte som den brukar med god mat och dryck.
God uppslutning var det också. Denna bild beskriver dagen efter.

Sommarträffen 2016


Sommarträffen hade vi måndagen den 18 juli. Som vanligt god uppslutning och dagen inleddes med Kubb. Vädrets makter stod på vår sida och vi klarade av hela fyra omgångar innan hungern tog vid. Som vanligt avhandlades gammalt och nytt! God mat från oss alla bildade en fin buffé. Bilden ovan, från strax innan kaffet.

JULFESTEN 2015


En bild från Julfesten den 7 december. Som vanligt hade vi en rikligt tilltagen buffé med god mat och dryck. Många ting dryftades mellen stolarna och tiden den bara rann iväg.

Sommarträffen 2015

Sommarträffen hade vi den 13 juli och den
avlöpte i vanlig ordning med att vi spelade Kubb.
Vi hade tur med vädret och god uppslutning.
Som vanligt hade vi en buffé av medhavda
rätter. Även i år finner vi intresanta ämnen att
samtala om.JULFESTEN 2014

Ett bildspel från julfesten i Viken den 1 december 2014. Som vanligt blev det en fin buffé av medhavd mat.


Sommarträffen 2014

Lite bilder T.V. från årets sommarträffen i Viken.

Bra väder, oavgjort i Kubb mot damerna, god mat och gott humör, kan det bli bättre.

 

 

 

 

Foto: Christer Svanberg


Utflykt med Klubben på Ordrupsgaard 14 juni 2014.

En liten skara vi blev på utflykten.
Målet var Van Gogh, Gauguin och Bernard
"Dramat i Arles", vi blevo ej besvikna.
Även utvändigt fanns det en del att titta på,
som denna boll av Ryan Gander från 2012.
En fantastisk tillbyggnad till den ursprungliga
byggnaden har tillkommit.
Tillbyggnaden är ett konstverk i sig.

Foto: Christer Svanberg

 


Julfesten 2013

  Julfesten den 2/12 2013 i Viken blev en fin träff precis som vanligt. God mat, dryck och gott humör. God uppslutning denna gång då vädrets makter stod på vår sida.

Sommarträffen 2013

  En sommarträff med det traditionsenliga Kubbspelet som förlöpte så, att vi delade upp oss i herrar och damer denna gång. Damerna tog första matchen efter en stark inledning av herrarna. I revansch så blev det en seger för herrarna och kvällen förlöpte sedan lugnt med mat och dryck samt en debatt om det enkla och det stora.

Julfesten 2012

 

Som vanligt hade vi trevligt på vår julfest i Viken, vi hade så trevligt att vi glömde kameran fram tills vi hade plockat av borden. Det enda bevis som syns kvar är några gottepåsar.
Vi var inte så många som vanligt då vädrets makter ställde till det.

Julsalong 2012


Här ovan fyra bilder från vernissagen den 1:a advent (2/12), efter vernissagen åt vi och drack gott hos Ulla-Britt.


Här ovan två bilder från hängningen av vår Julsalong med medlemmarna hos Galleri Thofelt i Höganäs. I hängningsgruppen var Mona Öjemark, Gunilla Petersson, Ulf Eklund, Christer Svanberg och galleriföreståndaren Ulla-Britt Thofelt själv.


Den 28 oktober var vi på Höstfest hos Mona och Tomas i Helsingborg.
En riktigt god grönsakssoppa bjöds det på, vi hade som vanligt trevligt och med många samtal. Ett härligt initiativ precis vad som behövdes i höstrusket.

Sommarträffen 2012

Några bilder från sommarträffen i Viken den 11/7 - 2012. Som vanligt inledde vi med Kubbspel och vi hade även vädret på vår sida. Efteråt så var det dags att äta av den goa maten som alla hade med sig. Många diskussioner om allt som har med konst och konstrundor blev det. Och så hade vi lite allsång till toner av Peter Göransson, tack Peter för att du tar med dig gitarren.


Från vernissagen och efterfesten hos Galleri Thofelt, Höganäs den 7/7 - 2012

Julfesten 2011


Den 7 december 2011 hade vi vår årliga julfest och som vanligt med god uppslutning, god mat och gott humör.
Lite allsång med gitarrspel av Peter Göransson blev det också, riktigt trevligt, tack Peter.

 

 

1:a advent, Julsalongen 2011 i Bisse Thofelts gamla atelje har börjat närma sig en tradition då vi nu är här för andra året.

Här visas några bilder på bl.a. hägningen av salongen, vernissagen och eftersitsen efteråt.
Alltid lika trevligt på våra träffar, vi som var här hade trevligt och avnjöt en god grönkålssoppa.

Tack Ulla-Britt.

Hängde utställningen gjorde: Mona Öjemark, Ulf Eklund, Christer Svanberg, Gunilla Petersson och Ulla-Britt Thofelt.

110715
Alltid lika trevligt på våra träffar, vi hade tur med vädret och Kubben kunde bli av. Som vanligt den blev det en fin buffé av medhavda rätter.

 

Den 28/5 2011 åkte vi ett gäng från Klubben för att titta på Picasso, David Hockney och Al Taylor. Det var en spännande tur då vi inte visste om det skulle vara uppehåll eller ej, de mörka molnen vandrade över himlen, vi hade tur och solen lyste och värmde under hela pickniken. Bilden med brädorna är inte "Ni vet vem" utan något som kommer till nästa utställning. Utställningsintrycken var blandade, men det var kul att ha fått se utställningen om än vi fick trängas lite med andra besökare som också tvunget skulle komma och titta sista dagarna Picasso höll på. Men det är alltid lika kul att träffas i Klubben.
/Christer

 
 
Den 5/1 2011 åkte en mindre del av Konstnärsklubben till Louisiana för att titta på Anselm Kiefer och Walton Ford.
Vi var nog eniga om att det var två mycket fina utställningar som vi inte hade velat missa. Trettondagsafton var en bra dag att åka på, då det inte var så mycket folk på utställningen. Bilden högst upp t.v. innehåller en hel flock danska "gråsparvar". De övriga på bilderna är skånska sparvar.
 

Julfesten 2010


 
Den 7 december 2010 hade vi vår årliga julfest och som vanligt med god uppslutning, god mat och gott humör.
Ämnen som diskuterades var bl.a. om Vikingsbergs gamla konstmuseums eventuella uppvaknande som konstnärlig plattform, vi pratade också en del om Giclée-tekniken som felaktigt kallas tryck, när det i själva verket är en utskrift.
 
JULSALONG 2010

t.v. lite bilder från Klubbens
vernissage av Julsalong 2010.
 
Ovan här bliva lappar med nummer till.

Hängde utställningen gjorde: Mona Öjemark, Ulf Eklund, Christer Svanberg och Ulla-Britt Thofelt.

Ovan en bild från inlämningen, lite ficka sitter gott
i dessa bistra tider.

Här är en länk till Helsingborgs Dagblads artikel från pressvisningen.

 
Lite bilder från Klubbens första samlingsutställning hemma hos Ulla-Britt Thofelt, i Bisses gamla ateljé på Lerbergsvägen 55 i Höganäs, 28/11 - 12/12 2010. 29 konstnärer till antalet blev det med Bisse inräknat. /Christer
 
 
Den 24 september 2010 var vi några som sammanstrålade nere i Bistron på Dunkers Kulturhus efter invigning av "Carl Larsson & Co", 150 svenska klassiker ur Helsingborgs museers samling varav flera av våra klubbmedlemmar är representerade i, ett antal av våra medlemmar fanns också representerade på utställningen. Utställningen pågår till 13 mars 2011 och är mycket sevärd. /Christer
 
 
Den 3 juni 2010 var vi på Louisiana och såg "Farven i Kunsten".
Bilden visar några av oss i en improviserad "Frukost i det gröna", (fast det var lunch).
Som vanligt hade vi trevligt med mången samtal över bilderna vi såg. Några av konstnärerna som visades var Matisse, Nolde, Kandinsky, Miro, Hockney och Kusama. /Christer
 
 
Klubbens julfest hade vi den 2 december i Viken. Med tanke på förkylningar m.m. hade vi god uppslutning. God mat hade vi som vanligt, vi började med glögg och pepparkakor och övergick sedan till mat och annan dryck. Vid väntan på kaffe och kaka övergick vi till fiskekonster. Under fikat läste Bisse kraftfullt egen Poesi, till allas belåtenhet. Vi hade under kvällen även mindre diskussioner kring olika ämnen, själv var jag indragen i en om grafik, foto och reproduktioner. /Christer
 
Stora bilden  kommer från Roger & Annette Zaczek
 

SOMMARTRÄFFEN 2009 i Viken, avlöpte denna gång onsdagen den 15 juli

Mina minnesanteckningar är som följer: Vi hade perfekt väder med strålande solsken och varmt, vi inledde med kulturleken KUBB, matchen slutade oavgjort. Efter en bit in på maten (mycket god mat som vanligt) som alla deltagare hade tagit med sig till vår stora buffé, så hade vi intressanta och livliga samtal om konstnärsrollen i det kollektiva ur ett individ perspektiv, om möjligheten till kollektiva värderingar eller inte och om att bevara och odla sin särArt med kvaliteten i behåll. Efter detta plockade Peter fram gitarren och delade ut sånghäften, varpå det blev Allsång i Viken. Det var ett jättefint initiativ av Peter, det blev så att säga grädde på mosen, tack Peter. Som vanligt mycket god uppslutning. /Christer

 
 
Den 19 maj 2009 var vi på Louisiana och såg Max Ernst. Stor uppslutning av Klubbens medlemmar, och likt danskarna på -70 talet när de var på besök i Sverige, så hade de flesta av oss unikaboxen med, man kommer inte så långt med svenska "Pesetas". Jag tror vi alla hade stor behållning av besöket, själv hade jag aldrig sett så många verk av Max Ernst tidigare. Det är imponerande vilken bredd det fanns i hans produktion. Jag upplevde mycket humor i hans verk. /Christer
 

Klubbens Julfesten hade vi

på Östra Magasinet i Viken

den 4 december

stor uppslutning som vanligt

vi hade en "fiskedamm" som

Bisse skötte från utsidan och

tomten från andra sidan

mycket god mat som

medlemmarna haft med sig

bilderna har Roger & Annette

samt Christer stått för

Vi gör ingen hemlighet av att mat & dryck är en viktig ingrediens i livet

KONS

TNÄR

SKLU

BBEN

anno

2008

Östra Magasinet intill Sophiamöllan i Viken har vi haft de senaste årens "Sommarträffar".

Många tack till Stiftelsen Sophiamöllan, för vi har haft möjlighet att vara i denna fina byggnad.

Länk till deras hemsida är www.vikensbyaforening.se

 

 

Nedan några bilder från sommarträffen 2008.